Pohankové tagliatelle s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankové tagliatelle s fazolemi
Pohankové tagliatelle s fazolemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27063 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
těstoviny | |
---|---|
100 g | Mouka pohanková |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Na omáčku | |
2 stroužek | Česnek |
250 g | Fazole červené sterilované |
1 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
6 polévková lžíce | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 184,9mg |
Draslík | 322,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Fazole červené sterilované, Feferony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pohanková, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohankové tagliatelle s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vajec,soli vypracujeme vláčné těsto které necháme odpočinout. Potom z těsta vyválíme plát a nakrájíme ho na nudle — tagliatelle. |
2 | Na oleji, vložíme rozmáčklý česnek a feferonku; dále fazole, přilijeme vývar a na středním ohni podusíme 10 minut, občas ještě podlijeme. Vyjmeme česnek a feferonku a přidáme polovinu nastrouhaného tvrdého sýra. |
3 | Tagliatelle vaříme 2 minuty a scedíme je. Vložíme na pánev k fazolím a vaříme doměkka. Těstoviny hojně zasypeme množstvím sýrových lupínků. Servírujeme. |