Bis z plněných těstovin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bis z plněných těstovin
Bis z plněných těstovin
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27103 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na anolini | |
---|---|
150 g | Hovězí zadní vařené |
50 g | Šunka od kosti |
Na dýňové tortelli | |
1 polévková lžíce | Cibule |
200 g | Dýně |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
20 g | Sušenky Amaretti |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Na omáčku | |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
10 g | Máslo čerstvé |
40 g | Šalotka |
100 g | Vepřová plec pečená |
200 ml | Víno šumivé (sekt) |
500 ml | Vývar zeleninový |
Bis z plněných těstovin | |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 534,6mg |
Draslík | 548,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 636,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šunka od kosti, Cibule, Dýně, Sůl, Sýr Parmezán, Cukr krupice, Šalotka, Vepřová plec pečená, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí zadní vařené, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sušenky Amaretti, Máslo čerstvé, Víno šumivé (sekt), Vývar zeleninový, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bis z plněných těstovin postup přípravy receptu:
1 | Těsto : Z mouky a žloutků zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme 20 minut odpočinout. |
2 | Tortelli : Na másle osmahneme cibuli a přisypeme na kostičky pokrájenou dýni, přidáme trošku vývaru a vaříme 15 minut. Rozmixujeme dýni, sýr a rozdrolené amaretti, osolíme a opepříme. |
3 | Náplň klademe na dlouhý proužek těsta, přehneme v polovině a vykrájíme čtverečky - tortelli. |
4 | Anolini : Hovězí maso se šunkou nadrobno nakrájíme a připravíme anolini (na kolečka těsta dáme náplň, přehneme na polovinu a přes prst ohneme oba konce k sobě). |
5 | Na ozdobu : Na pánvi roztavíme nastrouhaný parmezán, utvořenou placku přendáme na chladný plech a vykrojíme z ní 4 kolečka. |
6 | Omáčka : V hrnci s vínem dohromady s na kolečka pokrájenou šalotkou a cukrem a zvolna vaříme do zhoustnutí. |
7 | Tortelli uvaříme a chvilku smažíme na másle; anolini uvaříme ve vývaru, dáme je do skleničky a zalijeme dalším vroucím vývarem. Tortelli podáváme s omáčkou z šumivého vína a sýrovou oplatkou. Na závěr ozdobíme plecí na slabé plátky nakrájenou a dokřupava osmaženou. |