Pečená rajčatová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená rajčatová polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2711 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
12 ks | Bazalka |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
12 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 658,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená rajčatová polévka postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | Do pekáčku dáme rajčata, bazalku a česnek. Zakapeme olejem a pečeme asi 30minut. |
3 | Poté rozmačkáme nebo rozmixujeme tyčovým mixérem tak, aby vznikl hladký krém. Ochutíme solí a pepřem. |
4 | Polévku podáváme pokapanou panenským olejem, s parmazánem a chlebovými krutóny. |