Ravioli plněné s ragú z chobotniček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli plněné s ragú z chobotniček
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27133 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na náplň | |
100 g | Brambory zimní |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
100 ml | Vývar zeleninový |
Na omáčku | |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Chobotnice |
1 ks | Feferony |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
10 g | Petržel - nať |
100 g | Rajčata |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 305,4mg |
Draslík | 424,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Česnek, Chobotnice, Feferony, Rajčata, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Brambory zimní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli plněné s ragú z chobotniček postup přípravy receptu:
1 | Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme odpočinout. |
2 | Nasekanou šalotku smažíme na lžičce másla, přidáme nakrájené |
3 | brambory, osolíme, poléváme vývarem. Měkké brambory rozmixujeme s tymiánem. Vyválíme těsto na slabý plát, poklademe náplň, těsto přeložíme a pevně stiskneme. |
4 | Česnek podusíme na rozehřátém oleji s rozdrobenou feferonkou |
5 | a vyjmeme ho. Chobotničky nakrájíme na malé kousky a na oleji |
6 | opečeme 2 minuty. |
7 | Rajčata spaříme a oloupeme. Nakrájíme je na kostičky, přidáme k chobotničkám. Ragú podlijeme vínem. |
8 | Ravioli uvaříme 4 minuty v osolené vodě. Scedíme je a krátce smícháme v omáčce z chobotniček. Podáváme posypané petrželkou. |