Mediteránské zeleninové duo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mediteránské zeleninové duo
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 27165 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cuketa |
2 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 241,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Cuketa, Lilek, Máta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mediteránské zeleninové duo postup přípravy receptu:
1 | Omyté lilky podélně nakrájíme na plátky, vložíme do cedníku, osolíme a necháme 30 minut stát. |
2 | V misce rozšleháme olej s octem a nasekaným česnekem, zálivku osolíme a opepříme. |
3 | Omyté cukety šikmo nakrájíme na plátky, potřeme olejem, osolíme, opepříme a po obou stranách zprudka opečeme na rozpálené grilovací pánvi. Vyjmeme a položíme na servírovací mísu. |
4 | Lilky opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olejem. Na pánvi je zprudka opečeme po obou stranách a vyjmeme na mísu s cuketami. |
5 | Zeleninu zalijeme zálivkou, přidáme lístky máty, vše promícháme. Necháme asi 15 minut proležet a podáváme jako přílohu k pečeným a grilovaným masům. |