Skopový hřbet na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopový hřbet na pivě
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27253 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 stroužek | Česnek |
350 g | Chléb konzumní |
100 ml | Hořčice |
40 g | Máslo čerstvé |
100 g | Okurky nakládané |
100 ml | Olej olivový |
400 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1200 g | Skopový hřbet |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 37,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 32,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Skopový hřbet mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopový hřbet na pivě postup přípravy receptu:
1 | Vykoštěné maso částečne zbavíme loje, osolíme, potřeme česnekem, zalijeme pivem a necháme 45 minut odležet. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, okapané maso na něm opečeme ze všech stran. Poté ho vložíme do pekáčku, potřeme máslem, podlijeme trochou piva a pečeme v troubě 45 až 50 minut. Občas podléváme trochou piva a poléváme vypečeným tukem. |
3 | Upečené maso naporcujeme, podáváme s hořčicí, kyselými okurkami a chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.