Žampionový salát se špenátem a šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionový salát se špenátem a šunkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27322 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 dl | Jogurt bílý |
1000 g | Pažitka |
4 g | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
200 g | Špenát listový čerstvý |
8 g | Sůl |
200 g | Šunka od kosti |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 165,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 180,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Jogurt bílý, Pažitka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Šunka od kosti, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionový salát se špenátem a šunkou postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky, rozložíme na talíři a pokapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Uvaříme vejce natvrdo(max 10 minut) a hned zchladíme ve studené vodě. Oloupeme, oddělíme bílky, které nakrájíme nadrobno. Žloutky v misce utřeme s hořčicí, smetanou a jogurtem do jemného krému. Nakonec přidáme pokrájené bílky a nasekanou pažitku, sůl, pepř a lehce promícháme. |
2 | Polovinu špenátových listů nakrájíme na proužky a v míse promícháme s plátky žampionů a šunkou nakrájenou na kostičky, osolíme. Druhou polovinou špenátových listů vysteleme mělkou mísu, na listy rozložíme žampionovou směs a na ni navršíme smetanovou omáčku. Je možné salát rozdělit i po porcích a omáčku dát do misky zvlášť, aby si každý nabral podle potřeby. |