Telecí ledvina pečená na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí ledvina pečená na víně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27348 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Bramborová kaše |
100 ml | Hovězí vývar základní |
60 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Telecí ledviny |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 957,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Hovězí vývar základní, Sůl, Telecí ledviny, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí ledvina pečená na víně postup přípravy receptu:
1 | Do pekáčku dáme máslo, vložíme osolenou a opepřenou ledvinu. Pečeme asi 30 minut, ledvinu často obracíme. Přilijeme víno, vývar a pečeme dalších 10 minut. V průběhu pečení ledvinu poléváme výpekem z pekáčku. |
2 | Upečenou ledvinu nakrájíme na slabší plátky a podáváme s bramborovou kaší. |