Telecí soté jarní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí soté jarní
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27364 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
200 g | Brambory rané |
200 ml | Bujón hovězí |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
80 g | Cibulka jarní |
100 g | Hrášek |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí plec |
2 špetka | Tymián čerstvý |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 892,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Bujón hovězí, Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Hrášek, Olej rostlinný, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí soté jarní postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostičky, ochutíme solí, pepřem a posypeme moukou. |
2 | V hrnci rozpálíme máslo s olejem, přisypeme kousky masa s nadrobno nakrájenou cibulí a krátce orestujeme. Podlijeme vínem, bujónem, ochutíme prolisovaným česnekem, tymiánem, bobkovým listem, petrželkou a pozvolna vaříme jednu hodinu. Nyní do pokrmu přidáme čerstvý hrášek, mladou mrkev, jarní cibulku a nové brambory, vše nahrubo pokrájené. V případě potřeby doléváme bujón. Vaříme další půlhodinu a můžeme podávat. |