Skopové ledvinky na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové ledvinky na žampionech
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 27412 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
70 ml | Bešamel |
3 ml | Citronová šťáva |
60 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Skopové ledvinky |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 524,7mg |
Draslík | 640,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Citronová šťáva, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Skopové ledvinky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové ledvinky na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Ledvinky odblaníme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo, plátky ledvinek zprudka opečeme po obou stranách. Ledvinky vyndáme z pánve a dáme zatím stranou. Do výpeku po ledvinkách dáme orestovat plátky žampionů, podlijeme vínem, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou, přilijeme bešamel, promícháme, vyvaříme na požadovanou hustotu, vrátíme plátky ledvinek do omáčky a prohřejeme. |