Skopové ragú s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové ragú s rýží
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 115 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27426 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
5 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
3 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
1000 g | Rýže dušená |
100 g | Sádlo škvařené |
1500 g | Skopové maso přední |
3 kávová lžička | Sůl |
2 špetka | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 129,7mg |
Draslík | 585,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Rajčata, Rýže dušená, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové ragú s rýží postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nahrubo, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme kousky masa a opékáme. Přisypeme cibuli, orestujeme, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Ochutíme bobkovým listem, petrželkou, tymiánem a česnekem. Přisypeme ještě oloupaná rajčata bez jader a vaříme 1 a 1/2 hodiny. Nyní vmícháme dušenou rýži, povaříme ještě 1 minutu, stáhneme z ohně a necháme 10 minut odpočívat, aby rýže do sebe vsákla veškerou vůni. |