Ředkvičky dušené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ředkvičky dušené
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2748 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
0,1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 106 kcal
Kilojoule 444kJ
1% Sacharidy 5 g
12% Tuky 9 g
11% Sodík 216 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 417,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ředkvičky dušené postup přípravy receptu:
1 | Ředkvičky omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. |
2 | Podusíme je na másle s trochou hovězího vývaru, osolíme a přisladíme. |