Bramborový guláš s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový guláš s paprikou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27501 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
5 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cibule - nať |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kostka | Masox |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sádlo syrové |
40 g | Slanina vepřová |
5 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 18,4mg |
Draslík | 549,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 536,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cibule - nať, Kmín drcený, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Sádlo syrové, Slanina vepřová, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový guláš s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Brambory a slaninu nakrájíme společně s cibulí. |
2 | V hrnci rozpustíme sádlo a zesklovatíme připravenou na jemno nakrájenou cibuli. Přimícháme mletou papriku, brambory, nakrájenou slaninu, kmín, masox, vše zalijeme vroucí vodou. |
3 | Za občasného míchání kontrolujeme brambory, když jsou měkké, přidáme nakrájenou papriku, petržel, cibulovou nať. |
4 | Hotový guláš zahustíme směsí mouky a smetany. |