Jehněčí ledvinky se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí ledvinky se smetanou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27586 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
50 ml | Citronová šťáva |
50 ml | Koňak Armaňak |
400 g | Ledvinky jehněčí |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 383,3mg |
Draslík | 516,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Ledvinky jehněčí, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí ledvinky se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme, rozčtvrtíme a podusíme s citrónovou šťávou, vodou, 20 g másla. Osolíme a opepříme. |
2 | Ledvinky omyjeme, odblaníme a osmahneme na rozpáleném másle, posypeme sekanou petrželí a utřeným česnekem. |
3 | Obsah pánve podlijeme koňakem a zapálíme. |
4 | Maso přendáme na servírovací talíř, do pánve nasypeme žampiony, zalijeme je smetanou a osolíme a opepříme dle chuti, necháme prohřát a ihned servírujeme s masem. |