Recept

Zeleninová polévka s rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 27688

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Cuketa
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
200 g Rýže jasmínová
1 špetka Sůl
1,5 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 925kJ
21% Sacharidy 76 g
19% Tuky 14 g
102% Sodík 2 g
22% Bílkoviny 12 g

Zeleninová polévka s rýží postup přípravy receptu:

1

Všechnu zeleninu omyjeme. Papriky zbavíme semen a bílých žeber, mrkev oloupeme. Cibuli, papriky, cukety a mrkev nakrájíme na kostičky.

2

V hrnci zahřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme rýži, zeleninový vývar a asi 10 minut dusíme.

3

Přisypeme nakrájenou zeleninu a vaříme asi 5 minut. Vložíme rajčata a vaříme dalších 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

4

Podáváme posypané sekaným koprem.

Poznámka

Polévku lze vylepšit kousky slaniny, které osmahneme spolu s cibulí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept