Řezy ze svíčkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy ze svíčkové
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 277 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
1500 g | Hovězí svíčková |
200 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Játra drůbeží |
150 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
150 g | Protlak rajčatový |
50 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 93,9mg |
Draslík | 607,0mg |
Vláknina | 53,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy ze svíčkové postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme se dvěma tenkými plátky slaniny. |
2 | Řezy i slaninu vyjmeme, do výpeku vložíme očištěná a opláchnutá, na drobné plátky nebo kousky nakrájená drůbeží játra a krátce je osmahneme. Přidáme máslo, rajčatový protlak, vývar a krátce podusíme. |
3 | Šťávu s játry mírně přisladíme, přilijeme víno, přisolíme a ještě velmi krátce podusíme. |
4 | Opečené řezy svíčkové přelijeme šťávou s játry a ozdobíme plátky opečené slaniny. |
5 | Ihned podáváme. |