Kaviárová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaviárová omáčka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2779 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 polévková lžíce | Kaviár |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
0,1 l | Olej stolní |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 437kJ
0% Sacharidy 1 g
48% Tuky 36 g
14% Sodík 287 mg
9% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 938,5mg |
---|---|
Cholesterol | 197,1mg |
Draslík | 35,4mg |
Vláknina | 52,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kaviár, Ocet vinný, Olej stolní, Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Kaviárová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Syrový žloutek třeme s vinným octem, olejem, solí, pepřem a sekanou petrželovou natí. |
2 | Nakonec vmícháme 2 lžíce kaviáru. |