Recept

jehněčí maso nadívané

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 27809
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Bramborová kaše
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
100 g Cibule
900 g Jehněčí maso
50 g Karotka
2 špetka Kmín drcený
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
100 g Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
500 g Vepřové maso libové
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 810 kcal
Kilojoule 3 390kJ
8% Sacharidy 30 g
64% Tuky 48 g
43% Sodík 852 mg
68% Bílkoviny 38 g

Jehněčí maso nadívané postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso vykostíme, rozřízneme, aby vznikl plát, cibuli nakrájíme nadrobno, karotku nastrouháme nahrubo, bylinky posekáme, slaninu s vepřovým masem umeleme na masovém strojku.

2

Do mísy vložíme mleté maso se slaninou, přidáme 2 žloutky, osolíme, opepříme, přisypeme strouhanku, polovinu bylinek, polovinu množství cibule, karotku a vše dobře promícháme.

3

Plát masa rozložíme na pracovní stůl, na maso rozprostřeme nádivku z mísy a zabalíme do rolády. Ovážeme provázkem, posypeme solí, kmínem a vložíme do pekáčku. K masu přisypeme zbylou cibuli, bylinky, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme hodinu a půl, občas podléváme vodou a roládu potíráme vypečeným tukem.

4

Hotovou roládu vyjmeme z pekáče, zbavíme ji provázku a nakrájíme na plátky. Šťávu v pekáčku zasypeme lžící strouhanky a ještě deset minut povaříme.

5

Jako příloha je vhodná bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept