Recept

Hovězí kari se sladkou arašídovou omáčkou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 27827

Ingredience

25 g Bazalka
2 ks Chilli paprička
20 g Citronová tráva
2 polévková lžíce Cukr palmový
450 g Hovězí svíčková
5 ks Kafirové listy
3 polévková lžíce Kari koření
1200 ml Mléko kokosové
3 polévková lžíce Omáčka rybí
125 g Ořechy burské pražené
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 658 kcal
Kilojoule 2 754kJ
3% Sacharidy 11 g
73% Tuky 55 g
24% Sodík 486 mg
55% Bílkoviny 31 g

Hovězí kari se sladkou arašídovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Polovinu kokosového mléka vlijeme do hrnce a zahříváme, dokud se nezačne srážet. Přidáme směs na kari a povaříme. Vmícháme rybí omáčku, palmový cukr i citronovou trávu a vaříme, dokud směs neztmavne.

2

Vlijeme zbytek mléka, opět přivedeme k varu. Přidáme na nudličky rozkrájené maso a mleté burské oříšky, za stálého míchání vaříme 8 - 10 minut, než se většina tekutiny odpaří.

3

Na závěr přidáme pokrájené chilli papričky, nakrájené limetkové listy a koření dle chuti. Podáváme s osolenými vařenými vejci, dozdobené bazalkovými lístky.

Poznámka

Servírujeme teplé. Můžeme podávat i s vařenou jasmínovou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept