Recept

Zahuštěná polévka s liškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 27828

Ingredience

Hovězí světlý vývar [27325]
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
800 g Hovězí maso přední
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
200 g Petržel kořen
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
1 ks Česnek
Zahuštěná polévka s liškami
4 krajíc Chléb konzumní
200 g Lišky čerstvé
4 polévková lžíce Mléko zahuštěné neslazené Tatra
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 825kJ
16% Sacharidy 57 g
148% Tuky 111 g
28% Sodík 562 mg
99% Bílkoviny 55 g

Zahuštěná polévka s liškami postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté lišky pokrájíme na menší kusy, malé plodnice necháme celé. V misce si vyšleháme neslazené kondenzované mléko s bílky. 4 krajíce kmínového chleba pokrájíme na kostičky a v pánvi na rozpáleném oleji chleba osmažíme dozlatova. Usmažený chléb dáme do mísy.

2

V hrnci rozpustíme 20 g másla a pokrájené lišky podusíme přibližně 10 minut. Přidáme k nim rozetřený česnek, sůl, promícháme a zalijeme 1 litrem čistého hovězího vývaru. Polévku přivedeme k varu a pomalu vaříme 5 minut. Pak do polévky zamícháme vyšlehané bílky s mlékem, necháme přejít varem a polévku odstavíme. Dochutíme solí a podáváme. Osmažený chléb podáme k polévce v míse a každý si do polévky nabere chléb podle chuti.

3

Hovězí světlý vývar [27325]:

4

Hovězí hrudí omyjeme a osušíme. Cibuli očistíme tak, že odstraníme jen vrchní suchou slupku, ostatní slupky necháme. Cibuli rozkrojíme a v suché pánvi opečeme dozlatova obě poloviny rozkrojené cibule, plochou stranou dolů. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, petržel a celer. Mrkev s celerem a petrželí pokrájíme na kousky, pórek nakrájíme na kolečka.

5

Maso se zeleninou dáme do hrnce a zalijeme minimálně 1,5 litru studené vody tak, aby všechny ingredience byly ponořené.

6

Přidáme lžíci zeleného pepře, 1 bobkový list, 1 malou sušenou chilli papričku a jeden stroužek česneku.

7

Hrnec zakryjeme poklicí a polévku přivedeme zvolna do varu. Po chvíli vaření (necháme ji zblanšírovat) vodu z polévky slijeme, nalijeme znovu vodu a uvaříme napodruhé. Takto bychom měli dosáhnout čistého, ne zakaleného vývaru.

8

Polévku vaříme 90-120 minut. Vývar nesmí prudce vřít, vaříme ho při mírné teplotě, jen aby probublával. Při varu se z masa vyloučí bílkovina a na povrchu se sráží v podobě pěny, kterou nesmíme odstranit. Při pozvolném vaření se z této pěny na povrchu utvoří tenká vrstva hnědé sraženiny, kterou potom dírkovanou lžící odstraníme.

9

Uvařený světlý hovězí vývar přecedíme. Maso pokrájíme na plátky nebo malé kostky a vrátíme zpět do polévky. Podle chuti osolíme a vložíme zpět i pokrájenou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept