Recept

Telecí kýta se sýrovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 27847

Ingredience

250 ml Hovězí vývar základní
100 ml Martell cognac
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
80 g Sýr smetanový tavený 45%
1 kávová lžička Sůl
1000 g Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 126kJ
0% Sacharidy 1 g
30% Tuky 22 g
26% Sodík 516 mg
102% Bílkoviny 57 g

Telecí kýta se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omytou telecí kýtu osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran v kastrole na rozpáleném másle. Koňak ohřejeme, nalijeme na maso, zapálíme a necháme dohořet. Přilijeme vývar a maso vaříme doměkka.

2

Hotové maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Ve vypečené šťávě rozpustíme tavený sýr a přilijeme smetanu. Povaříme za stálého míchání asi 2 minuty.

3

Plátky masa upravíme na talíře a přelijeme sýrovou omáčkou.

4

Jako přílohu podáváme smažené hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept