Recept

Jarní šťovíková polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 27851

Ingredience

Hovězí vývar z kostí
250 g Celer bulvový
2 ks Cibule
350 g Hovězí oháňka
350 g Hovězí žebra
350 g Kosti hovězí morkové
2 ks Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 ks Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
2 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
30 g Zelí hlávkové bílé
Jarní šťovíková polévka
1 kávová lžička Cukr krupice
150 g Kapusta růžičková
100 g Květák
100 g Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
2 dl Zakysaná smetana
50 g Šťovík

Nutriční hodnoty jedné porce

98% Kalorie 1,939 kcal
Kilojoule 8 112kJ
19% Sacharidy 70 g
483% Tuky 362 g
33% Sodík 651 mg
51% Bílkoviny 29 g

Jarní šťovíková polévka postup přípravy receptu:

1

Květák, růžičkovou kapustu a mrkev očistíme a omyjeme. Květák rozdělíme na růžičky, mrkev pokrájíme na kostky a omyté šťovíkové listy nakrájíme na nudličky.

2

Čistý scezený vývar z kostí (bez masa) přivedeme k varu, vložíme do něj pokrájenou zeleninu a pomalu ji vaříme 15 minut. Když je zelenina měkká, přimícháme do polévky 2 dl zakysané smetany, promícháme, dochutíme solí, cukrem a podáváme.

3

Hovězí vývar z kostí [27725]:

4

Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.

5

Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Pak ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g).

6

Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept