Arabský kebab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arabský kebab
Arabský kebab
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Tomáš Mleziva |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (28%) |
ID receptu: | 27864 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
800 g | Hovězí maso zadní |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 141,1mg |
Draslík | 811,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Arabský kebab postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Na rozehřátém másle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme maso, ze všech stran zprudka opečeme, až pustí šťávu. |
2 | Maso nejprve dusíme ve vlastní šťávě, poté nepatrně podlijeme vývarem. Asi v polovině dušení přidáme celé stroužky česneku a oloupané, na kostičky nakrájené brambory. |
3 | Podle potřeby podléváme dalším vývarem. Když je maso měkké, přidáme skořici a podusíme ještě dalších 5 minut. |