Pikantní fazolkový salát s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní fazolkový salát s tuňákem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27875 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
300 g | Fazolové lusky zelené |
20 g | Kapary |
80 ml | Ocet vinný |
120 ml | Olej olivový |
20 g | Olivy zelené |
3 g | Pepř bílý |
200 g | Rajčata |
1 špetka | Rozmarýn sušený |
1 ks | Salát ledový |
18 g | Sůl |
200 g | Tuňák v oleji |
3 ks | Vejce slepičí |
0,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 193,0mg |
Draslík | 863,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Fazolové lusky zelené, Ocet vinný, Pepř bílý, Rajčata, Rozmarýn sušený, Salát ledový, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy zelené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní fazolkový salát s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory uvaříme v osolené vodě asi 15 minut, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Fazolky propláchneme a v osolené vodě povaříme asi 15 minut, zcedíme a vychladlé nakrájíme na půlky. Vejce uvaříme natvrdo (8 minut), ihned zchladíme ve studené vodě, oloupeme a nakrájíme na osminky. Připravíme si dresink z vinného octa, lžičky soli, vína a olivového oleje, ochutíme pepřem a špetkou rozmarýnu. |
3 | Scedíme olivy a kapary, tuňáka vyjmeme z oleje a natrháme vidličkou na menší kousky. Do hluboké mísy nakrájíme na kousky rajčata, přidáme pokrájené olivy, kapary a tuňáka. Nakonec jemně osolíme, přidáme prolisovaný česnek, nakrájené fazolky a brambory, vše promícháme. Listy ledového salátu roztrháme na menší kusy a vyložíme jimi mělkou mísu, na ně navršíme připravenou zeleninovou směs, kterou zalijeme připraveným dresinkem. Okraje obložíme dílky vajec, které jemně osolíme. Podáváme s celozrnným pečivem. |