Vepřová rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová rýže
Vepřová rýže
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 28145 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
100 g | Krevety tygří - loupané |
3 kávová lžička | Olej rostlinný |
200 g | Rýže předvařená (parboiled) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 105,3mg |
Draslík | 125,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 633,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej rostlinný, Rýže předvařená (parboiled), Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová rýže postup přípravy receptu:
1 | Ve woku na lžičce oleje zahřejeme rošlehané vajíčko, hotové odložíme stranou. |
2 | Na zbytku oleje opečeme vyloupané krevety, nadrobno nakrájené vepřové maso a nasekanou cibulku. Pečeme, dokud maso nezměkne, poté přidáme rýži a sůl, dobře promícháme. Na závěr vmícháme hotové vejce. |