Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28167

Ingredience

60 g Cibule
350 g Jehněčí maso
600 g Lilek
24 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
24 ml Protlak rajčatový
200 g Rajčata
80 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
4 stroužek Česnek
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 747kJ
6% Sacharidy 22 g
35% Tuky 26 g
19% Sodík 389 mg
38% Bílkoviny 22 g

Selská musaka z lilků postup přípravy receptu:

1

Olej rozpálíme a orestujeme na něm pokrájený česnek a cibuli, přidáme pokrájené maso a 10 minut smažíme. Poté přidáme rajčatový protlak, pokrájené žampiony a rajčata. Vše osolíme, opepříme a dochutíme nasekanou petrželí. Dusíme přiklopené 20 minut. Mouku rozmícháme v oleji a směsí zahustíme omáčku.

2

Lilky pokrájíme na plátky a osmažíme na oleji. Vymazanou zapékací mísu plníme střídavě vrstvou lilků a vrstvou směsi. Zakončíme lilky.

3

Vše posypeme strouhaným parmezánem a pokapeme olejem.

4

Pečeme 25 minut při 200 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept