Vaflové těsto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaflové těsto
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 28169 |
Kategorie: | Vafle |
Ingredience
40 g | Cukr moučkový |
50 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 205,3mg |
Draslík | 58,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaflové těsto postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s moučkovým cukrem, špetkou soli, rozpuštěným máslem, žloutky a mlékem. Dobře promíchané těsto necháme odpočinout 60 minut. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, ten vmícháme opatrně do těsta. |
2 | Vaflovač necháme rozpálit, potřeme máslem a ihned smažíme vafle. |
3 | Hotové vafle podáváme horké, zdobené dle chuti marmeládou, čokoládou či ovocem. |