Jednoduchý recept

Vaflové těsto

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 28169

Ingredience

40 g Cukr moučkový
250 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 876kJ
16% Sacharidy 59 g
22% Tuky 17 g
9% Sodík 177 mg
26% Bílkoviny 15 g

Vaflové těsto postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s moučkovým cukrem, špetkou soli, rozpuštěným máslem, žloutky a mlékem. Dobře promíchané těsto necháme odpočinout 60 minut. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, ten vmícháme opatrně do těsta.

2

Vaflovač necháme rozpálit, potřeme máslem a ihned smažíme vafle.

3

Hotové vafle podáváme horké, zdobené dle chuti marmeládou, čokoládou či ovocem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept