Pikantní kuřecí guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní kuřecí guláš
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 28273 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová tráva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1,5 hrnek | Kokosové mléko |
3 polévková lžíce | Kokos strouhaný |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1000 g | Kuře |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 ks | Rajčata |
600 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 125,0mg |
Draslík | 438,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citronová tráva, Cukr krupice, Kokosové mléko, Koriandr čerstvý, Kuře, Ocet vinný, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos strouhaný, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní kuřecí guláš postup přípravy receptu:
1 | Rozporcujeme a vykostíme kuře. Odřízneme sekáčkem nohy i křídla, opatrně ho zbavíme kůže. Dolní část stehýnek oddělíme od horní a nůžkami odstraníme dolní část těla tak, aby z kuřete zbyla pouze prsíčka. Vyndáme všechny kosti. Prsíčka následně rozkrojíme na čtvrtiny a odložíme stranou. |
2 | Strouhaný kokos osmahneme nasucho ve velké pánvi do hněda. Přidáme nadrobno rozkrájenou cibuli, rostlinný olej, voňatku, rozmačkaný česnek, nasekané chilli papričky bez semínek a rybí omáčku. Krátce osmahneme, vložíme kousky kuřete a orestujeme během tří minut do hněda. |
3 | Kokosové mléko scedíme, hustou sraženinu schováme pro pozdější použití. Přilijeme do pánve spolu s kuřecím vývarem, octem a cukrem. Vše přelijeme do keramické skleněné nádoby, zakryjeme pokličkou a v předehřáté troubě pečeme 55 minut při teplotě 190 stupňů. Poté přidáme kokosovou sraženinu a vrátíme do trouby na 10 minut, aby se vše prohřálo. |
4 | Rajčata dáme do misky a zalijeme vroucí vodou, aby se dala lépe oloupat. Rozkrojíme je na dvě poloviny, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Přidáme k hotovému pokrmu, posypeme nakrájeným koriandem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.