Těstovinový salát s hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s hroznovým vínem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28334 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule červená |
1 špetka | Cukr krupice |
200 g | Hroznové víno |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Rukola |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Penne |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 207,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hroznové víno, Ocet vinný, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Podle návodu uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody těstoviny. Po uvaření je slijeme a necháme okapat. |
2 | Ocet promícháme s olivovým olejem, cukrem, solí, pepřem. Hrozny omyjeme, bobule otrháme a rozpůlíme. |
3 | Oloupeme cibuli, rozpůlíme jí na klínky. Rukolu omyjeme a natrháme na kousky. |
4 | V salátové míse promícháme uvařené těstoviny, hroznové víno, cibuli, rukolu a vše zalijeme dresinkem. Salát rozdělíme na talíře a zdobíme pažitkou. |