Ledový salát s telecími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ledový salát s telecími játry
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28363 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice |
100 g | Játra telecí |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet jablečný |
0,5 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát ledový |
100 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 86,8mg |
Draslík | 441,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra telecí, Ocet jablečný, Okurka salátová, Pažitka, Salát ledový, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ledový salát s telecími játry postup přípravy receptu:
1 | Okurku oloupeme a nastrouháme na tenké plátky. Salát očistíme, omyjeme a natrháme na větší kousky. Pažitku omyjeme a nakrájíme nahrubo. |
2 | Vše dáme do salátové mísy a promícháme. Smícháme ocet, horčici, sůl, pepř a 2 lžíce oleje. |
3 | Telecí játra opláchneme a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupeme šalotku a nakrájíme ji na kolečka. |
4 | V pánvi rozpálíme olej a máslo a šalotku za stálého míchání opečeme. Přidáme játra a při mírné teplotě je opečeme lehce dohněda. Po opečení je osolíme a opepříme. |
5 | Salát promícháme s připraveným dresinkem, rozdělíme na talíře a obložíme telecími játry. |