Hovězí se zeleninou, kaštany a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí se zeleninou, kaštany a žampiony
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 28399 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Bambusové výhonky |
1 ks | Brokolice |
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
450 g | Hovězí svíčková |
230 g | Hrášek |
8 ks | Kaštany vodní |
40 ml | Olej rostlinný |
5 ml | Olej sezamový |
20 ml | Omáčka sójová |
20 ml | Omáčka ústřicová |
1 špetka | Pepř bílý |
2 kávová lžička | Sůl |
20 ml | Víno rýžové čínské |
230 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 47,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 892,4mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 141,4mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Celer bulvový, Cibule, Hovězí svíčková, Hrášek, Olej rostlinný, Olej sezamový, Omáčka ústřicová, Pepř bílý, Sůl, Víno rýžové čínské, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Kaštany vodní, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí se zeleninou, kaštany a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Smícháme víno, bílý pepř, jednu lžičku soli, sójovou omáčku a sezamový olej. Plátky masa ve směsi obalíme a necháme marinovat dvacet minut v ledničce. Brokolici povaříme asi půl minuty v hrnci ve vodě, pak ji necháme okapat. |
2 | Na rostlinném oleji na wok pánvi opékáme nakrájené maso z obou stran, až změní barvu, odložíme je. Na sezamovém oleji osmažíme pokrájenou cibuli a po minutě přidáváme na šikmo nakrájený celer, růžičky brokolice a za dvě minuty i hrášek, nakrájené výhonky, plátky kaštanů a žampionů. Po minutě opékání přidáme maso, ústřicovou omáčku a sůl. |
Poznámka
Pokrm podáváme s rýží.