Salát z lusků s uzenou makrelou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z lusků s uzenou makrelou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28457 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice |
500 g | Lusky zelené fazolové celé v mírně slaném nálevu |
500 g | Makrela uzená |
6 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 93,8mg |
Draslík | 592,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Makrela uzená, Ocet vinný, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Lusky zelené fazolové celé v mírně slaném nálevu, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z lusků s uzenou makrelou postup přípravy receptu:
1 | Cukrové lusky omyjeme, očistíme a 2 minuty blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Scedíme a necháme okapat. |
2 | Ocet, hořčici, olej, sůl a pepř promícháme. Uzenou makrelu nakrájíme na kostičky. |
3 | Cukrové lusky s makrelou dáme do salátové mísy a přelijeme připraveným dresinkem. |
4 | Pažitku omyjeme, nahrubo nakrájíme a přimícháme do salátu. Ihned podáváme. |