Svíčková v listovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková v listovém těstě
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 28465 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1200 g | Hovězí svíčková |
100 ml | Koňak Armaňak |
1 ks | Lanýž |
500 g | Listové těsto |
160 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
24 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno portské |
400 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 181,9mg |
Draslík | 730,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Lanýž, Listové těsto, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Víno portské, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková v listovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Lanýže pokrájíme na tenké plátky, smícháme s armaňakem a zakryté pokličkou necháme 6 minut vařit. |
2 | Maso omyjeme, osolíme a opepříme a necháme osmahnout na rozpáleném oleji. Osmažené maso necháme vystydnout. |
3 | Vývar uvedeme k varu a necháme zredukovat na 2/3, poté přilijeme k lanýžům, přidáme víno a necháme vařit 20 minut. |
4 | Těsto rozválíme na plát o síle 8 mm, potřeme rozšlehaným vejcem a zabalíme do něj maso. Spoj dáme na spodní stranu. Povrch těsta lehce nařežeme nožem, vprostřed vykrojíme menší kolečko, které olemujeme ozdobnými kousky těsta. |
5 | Těsto s masem přemístíme na vymazaný plech a dáme péct při 210 °C na 30 minut. |
6 | 40 g másla rozpustíme a přisypeme mouku. Necháme povařit 2 minuty. Poté jíšku vmícháme do omáčky. |
7 | Upečené maso servírujeme pokrájené na plátky společně s omáčkou z lanýžů. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.