Kostky z pohanky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kostky z pohanky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28503 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
800 g | Mouka pohanková |
50 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
0,6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 257,5mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 20,4mg |
Vláknina | 210,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pohanková, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kostky z pohanky postup přípravy receptu:
1 | Půl litru osolené vody přivedeme k varu, mezitím si v 5 lžících studené vody rozmícháme pohankovou mouku. Za stálého míchání vléváme do vody a vaříme na mírném ohni, až postupně vznikne kaše. Přidáme nasekanou petrželku, sůl a zamícháme. Na pracovní desce (nejlépe na pečícím papíře) rozetřeme vzniklou kaši do obdélníku asi 1 cm vysokého. Po vychladnutí a ztuhnutí nakrájíme na menší kostky, můžeme použít do polévky nebo omáčky. Kratší dobu lze uchovávat v lednici v uzavřené nádobě. |