Pikantní rýžové kuličky s burskými oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní rýžové kuličky s burskými oříšky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 28508 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli omáčka |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
0,3 kávová lžička | Kurkuma |
0,5 ks | Limetka |
800 ml | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Omáčka sójová |
0,3 hrnek | Ořechy burské pražené |
0,5 hrnek | Rýže dlouhozrnná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 226,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 18,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Cukr krupice, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Limetka, Olej rostlinný, Ořechy burské pražené, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní rýžové kuličky s burskými oříšky postup přípravy receptu:
1 | Česnek se zázvorem a kurkumou rozdrtíme v mixéru. Přidáme sójovou omáčku, sůl, limetkovou šťávu, cukr, chilli omáčku a limetkovou šťávu. |
2 | Přilijeme 0.25 hrnku vařené rýže a promícháme, aby vznikla lepkavá směs. Přidáme ke zbytku rýže a promícháme. Navlhčíme si ruce a tvarujeme kuličky o velikosti krokety. |
3 | Na tác nasypeme drcené burské oříšky a kuličky v nich obalíme. |
4 | Rozehřejeme si na pánvi olej, osmahneme kuličky tak, aby získaly křupavý a zlatavý nádech. Osmahnuté kuličky osušíme ubrouskem a podáváme. |