Kuřecí maso se smaženým pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso se smaženým pórkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28542 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
160 g | Kuřecí stehna |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Olej rostlinný |
200 g | Pórek |
15 g | Solamyl - bramborový škrob |
2 špetka | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 66,4mg |
Draslík | 375,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuřecí stehna, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pórek, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso se smaženým pórkem postup přípravy receptu:
1 | Z kuřecích stehen stáhneme kůži, vykostíme a maso nakrájíme na tenčí nudličky a osolíme, pórek nakrájíme na kolečka, cibuli nasekáme na drobné kostičky. |
2 | V misce smícháme Solamyl s 50 ml vody a s cibulí, promícháme a ve směsi obalíme nudličky z kuřete. |
3 | V rendlíku na oleji orestujeme pórek, vyjmeme ho a na tuku osmažíme obalené kuřecí nudličky. Když je maso hotové, přimícháme orestovaný pórek. |
4 | Jako přílohu volíme dušenou rýži. |
Poznámka
Místo pórku můžeme použít plátky žampiónů.