Kvíčaly na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kvíčaly na slanině
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28604 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
240 g | Chléb pšeničný (bílý) |
40 g | Cibule |
3 g | Kmín drcený |
600 g | Kvíčala |
50 ml | Martell cognac |
40 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 ml | Omáčka francouzská |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
15 g | Sůl |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 29,0mg |
Draslík | 163,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Kmín drcený, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kvíčala, Martell cognac, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka francouzská, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kvíčaly na slanině postup přípravy receptu:
1 | Očištěné kvíčaly omyjeme, ochutíme solí, pepřem a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky, česnek prolisujeme. |
2 | Kvíčaly vyskládáme do pekáčku, přisypeme cibuli, česnek, slaninu a bez podlití vložíme na pár minut do vyhřáté trouby. Jakmile se slanina začne škvařit a cibule žloutnout, zaprášíme moukou, zakapeme koňakem, podlijeme vývarem a dopečeme. Maso potíráme vypečeným tukem. |
3 | Podáváme s bílým pečivem a pikantní omáčkou. |