Strnadi na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Strnadi na víně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28658 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory pečené |
60 g | Máslo čerstvé |
900 g | Strnad |
10 g | Sůl |
150 ml | Víno madeira |
100 ml | Vývar drůbeží |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 650,1mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Strnad, Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Strnadi na víně postup přípravy receptu:
1 | Strnady pečlivě vykucháme, omyjeme a potřeme částí másla. |
2 | V pekáčku rozehřejeme zbylé máslo, přisypeme na plátky pokrájené žampiony, vyskládáme do pekáčku ptáky, osolíme a vložíme na dvě minuty do trouby. Maso potřeme máslem z pekáčku, podlijeme vínem Madeira, troškou vývaru a dopečeme. |
3 | Podáváme s opečenými bramborami. |