Recept

Fazolkový salát s krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 28687

Ingredience

1 ks Citrony
400 g Fazolové lusky zelené
150 g Krevety tygří - loupané
1 ks Křen
3 polévková lžíce Olej olivový
50 g Ořechy vlašské
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sirup javorový
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 846kJ
4% Sacharidy 15 g
19% Tuky 14 g
5% Sodík 95 mg
24% Bílkoviny 14 g

Fazolkový salát s krevetami postup přípravy receptu:

1

Zelené fazolky opláchneme a ve vroucí osolené vodě vaříme 5 minut. Poté je slijeme a necháme okapat.

2

Vlašské ořechy nasekáme nahrubo a opražíme na suché pánvi.

3

Krevety očistíme, opláchneme, osušíme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a krevety na něm opékáme 5 minut. Do pánve ke krevetám přidáme prolisovaný česnek.

4

Křen oloupeme a nastrouháme. Citron omyjeme, škrabkou sloupneme tenké proužky kůry. Vymačkáme šťávu a smícháme ji se zbytkem olivového oleje, osolíme, opepříme, přidáme javorový sirup. Nakonec přimícháme nastrouhaný křen a proužky citronové kůry.

5

Vlažné fazolky několikrát obrátíme v citronové směsi, upravíme je na talíř a podáváme s krevetami a vlašskými ořechy. Ozdobíme pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept