Recept

Okurkový salát s mangem a krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 28700

Ingredience

1 ks Ananas
4 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Cukr třtinový
1 ks Koriandr čerstvý
150 g Krevety tygří - loupané
1 ks Mango
1 ks Okurka salátová
1 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Omáčka rybí
1 špetka Sůl
4 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 225kJ
18% Sacharidy 64 g
4% Tuky 3 g
13% Sodík 268 mg
25% Bílkoviny 14 g

Okurkový salát s mangem a krevetami postup přípravy receptu:

1

Okurku omyjeme, podélně rozpůlíme a lžičkou vybereme semena, dužinu nakrájíme na plátky.

2

Ananas oloupeme, rozčtvrtíme, odřízneme tuhou dřeň, dužinu nakrájíme na malé kousky. Mango oloupeme, dužinu oddělíme od pecky a nakrájíme na malé kousky. Okurku smícháme s ovocem.

3

Česnek a šalotku oloupeme a nasekáme najemno. Chilli papričky omyjeme, zbavíme semen, nakrájíme na tenké kroužky.

4

V pánvi rozpálíme olej, přidáme šalotku a česnek, 3 minuty opékáme. Potom šalotku s česnekem odložíme stranou a na použitém oleji osmažíme očištěné krevety. Po 5 minutách opékání přidáme chilli, znova opečenou šalotku, česnek, cukr a opékáme ještě asi 2 minuty. Dochutíme rybí omáčkou.

5

Omáčku smícháme s citronovou šťávou, osolíme, smícháme s okurkou a ovocem. Salát podáváme v miskách, zdobíme lístky koriandru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept