Ředkvičkovo okurkový dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ředkvičkovo okurkový dip
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 28736 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
0,5 ks | Okurka salátová |
5 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Ředkvička |
200 g | Smetana na vaření |
1 špetka | Sůl |
400 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 762,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 107,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Okurka salátová, Pažitka, Ředkvička, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana na vaření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ředkvičkovo okurkový dip postup přípravy receptu:
1 | Půlku salátové okurky oloupeme, podélně ji rozkrojíme a odstraníme semínka. Omyjeme ředkvičky a společně s okurkou nakrájíme na kostičky. Promícháme s tvarohem a smetanou. Přidáme 5 snítek pažitky, šťávu z 1/2 citrónu, ochutíme solí a pepřem. |