Pomerančový salát s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový salát s olivami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 28746 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Fenykl obecný |
1 ks | Jablko granátové |
1 ks | Máta |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
130 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Pomeranče |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 89g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 103,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Fenykl obecný, Jablko granátové, Máta, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančový salát s olivami postup přípravy receptu:
1 | Fenykl opláchneme a vnější listy sloupneme. Hlízy nastrouháme na tenké plátky. |
2 | V misce smícháme citronovou šťávu, sůl, pepř a olivový olej. |
3 | Pomeranče oloupeme a odstraníme bílou dužinu. Pomeranče rozdělíme na dílky, odstraníme vnitřní blány a přidáme do misky s dresinkem. Přidáme 2 lžíce pomerančové šťávy a fenykl. Necháme působit 20 minut. |
4 | Granátové jablko rozkrojíme, vydlabeme semena, oloupeme je a s olivami přidáme do salátu. |
5 | Mátu omyjeme a nahrubo nasekáme. Salát dáme do připravených misek a zdobíme mátou. |