Kapr po Gruzínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr po Gruzínsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 28772 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
50 g | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
240 g | Kapr obecný |
50 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
50 g | Ořechy vlašské |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 79,2mg |
Draslík | 860,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citrony, Kapr obecný, Ocet vinný, Ořechy vlašské, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr po Gruzínsku postup přípravy receptu:
1 | Kapra očistíme a naporcujeme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky. Jádra vlašských ořechů umeleme, petrželovou nať posekáme, půl citronu nakrájíme na plátky. |
2 | V hlubokém rendlíku čtvrt hodiny vaříme zeleninu ve vodě s octem. Poté přidáme porce kapra, osolíme, plamen zmírníme, aby se vývar táhl. Měkkou rybu po zhruba dvaceti minutách přendáme na mísu. Vývar necháme vychladnout, poté ho přecedíme, přidáme mleté ořechy, cibuli, čtvrt lžičky mletého pepře a dobře promícháme. |
3 | Kapra podáváme vychlazeného, přelitého připravenou omáčkou, posypaného sekanou petrželovou natí. Zdobíme plátky citronu. |