Zálivka na ryby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zálivka na ryby
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28826 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
10 g | Cukr moučkový |
5 g | Hořčice v prášku |
20 ml | Ocet vinný |
3 g | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
3 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 790,4mg |
Draslík | 151,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ocet vinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice v prášku, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zálivka na ryby postup přípravy receptu:
1 | Vařený žloutek rozmačkáme vidličkou, přidáme k němu syrový žloutek, promícháme, přisypeme hořčici v prášku, sůl, pepř, lžičku cukru, přikapeme lžíci octa, promícháme, až se všechny suroviny spolu spojí, přimícháme smetanu. Necháme odležet. |
2 | Tato zálivka je vhodná na rybí saláty. |