Vepřové nožičky v rosolu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové nožičky v rosolu
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 28838 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Chléb konzumní |
3 g | Nové koření celé |
120 g | Okurky nakládané |
3 g | Pepř černý celý |
20 g | Sůl |
800 g | Vepřové nožičky |
10 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 176,0mg |
Draslík | 151,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Nové koření celé, Okurky nakládané, Pepř černý celý, Sůl, Vepřové nožičky, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové nožičky v rosolu postup přípravy receptu:
1 | Vepřové nožičky dobře očistíme, omyjeme a vložíme do vroucí vody. Po chvíli se vytvoří pěna, kterou sebereme. Přidáme sůl, pepř a nové koření. Vaříme zvolna hodinu a půl. Nožičky vyjmeme, obereme od kosti, maso nakrájíme nahrubo, vrátíme do vývaru a povaříme 10 minut. |
2 | Vývar scedíme, sebereme tuk, maso vložíme do formiček, do vývaru přisypeme želatinu, uvaříme podle návodu na obalu a maso ve formičkách zalijeme. Necháme vychladnout. |
3 | Podáváme s chlebem a kyselými okurkami. |
Někdy dělávám huspeninu jen z nožek a někdy ještě přidávám koleno. Nožky si vždy nechávám přeseknout, ještě mě v řeznictví neodmítli. Vývar z nožek má velkou želírovací schopnost, tak nevím, proč se tady ještě používá želatina. Pokud se použije živočišného původu, tak ta se nesmí vařit, po nabobtnání se ohřívá a rozpouští pouze do cca 50 - 55°C, maximálně 60°C, jinak pak neztuhne. Já osobně považuji želatinu za zbytečnou, nedávala jsem ji vůbec a huspenina krásně ztuhla. Považovala bych ji za důležitou, při větším množství vývaru, ale duté míry tady nejsou uvedeny. Ale zase by bylo málo masa, spíš to jsou jen kůžičky. Formičky jsem velice slabě potřela olejem. Skrz té želatiny a tím pádem pracnějšímu postupu za sebe nedoporučuji.