Francouzská železitá polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzská železitá polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pokova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 28863 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
4 g | Hrášek |
15 g | Máslo tradiční |
2 g | Máta |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
5 g | Pažitka |
375 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 722,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,6mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hrášek, Máta, Pažitka, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo tradiční, Mouka pšeničná hladká, Vegeta, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzská železitá polévka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na rozpuštěném másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme nasekané špenátové listy a obě suroviny asi dvě minuty restujeme. |
2 | Orestovanou směs lehce zasypeme moukou zalijeme trochou studeného vývaru a dobře promícháme.Pak přidáme hrášek,špetku cukru, vegetu přilijeme zbytek vývaru a za občasného míchání přivedeme do varu. Poté vaříme zvolna ještě několik minut, aby hrášek změkl. |
3 | Po uvaření odstavíme a rozmixujeme do krémové konzistence. |
4 | Rozmixovanou polévku dochutíme solí, zlehka prohřejeme, přidáme nasekanou pažitku a servírujeme. |
5 | Porce na talířích ozdobíme lístkem čerstvé máty. |