Recept

Špenátový hamburger s mexickou hot salsou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 28916

Ingredience

1 ks Cibule
60 g Kukuřičná krupice T 600
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 ks Okurka salátová
4 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka Hot Salsa
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
1 ks Salát hlávkový
1 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,3 l Voda pitná
150 g Špenát listový mražený
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 596kJ
17% Sacharidy 60 g
15% Tuky 12 g
7% Sodík 146 mg
21% Bílkoviny 12 g

Špenátový hamburger s mexickou hot salsou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme zeleninovou oblohu do housky. Všechnu zeleninu omyjeme a necháme okapat. Salátové listy překrájíme na široké plátky, okurku a rajče nakrájíme na tenká kolečka, papriky na tenké nudličky. Hamburgrové housky nebo žemle rozkrojíme.

2

Nyní si připravíme burgery.

3

Cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno. Semínka ze slunečnice opražíme na pánvi nasucho. Na pánev dáme 2 lžíce oleje, rozehřejeme a lehce osmažíme cibuli. Vložíme mražený špenát a podusíme. Směs ochutíme solí a pepřem. Přilijeme 1/4 l vody, přidáme kukuřičnou krupici a vše přivedeme k varu. Dále vaříme jen na mírném ohni 10 minut. Sejmeme z ohně, přidáme 2 lžíce mouky, vejce a opražená slunečnicová semínka. Vše důkladně promícháme.

4

Vzniklé těsto si rozdělíme na 4 díly a lžící vkládáme do rozpáleného oleje, utvoříme placičky, uhladíme a smažíme po obou stranách.

5

Rozkrojené housky pomažeme po řezných stranách salsou, na jednu polovinu housky položíme pokrájené listy salátu, plátky okurek a rajčat a nudličky paprik. Nakonec vložíme hotový burger a přikryjeme drouhou polovinou housky se salsou. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept