Salát s uzeným pstruhem a pancettou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s uzeným pstruhem a pancettou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 28931 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
zálivka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice dijonská |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
90 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Salát s uzeným pstruhem a pancettou | |
2 ks | Čekanka |
100 g | Pancetta |
2 hrst | Potočnice |
350 g | Pstruh uzený |
5 ks | Ředkvička |
2 ks | Šalotka |
140 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 10g |
Draslík | 538,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Ocet vinný červený, Sůl, Čekanka, Potočnice, Ředkvička, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pancetta, Pstruh uzený, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s uzeným pstruhem a pancettou postup přípravy receptu:
1 | Z uzených pstruhů stáhneme kůži, odstraníme páteř a kosti. Na rozehřáté pánvi opečeme plátky pancetty dozlatova. Z vinného octa, oleje, cukru, citronové šťávy, hořčice, soli a pepře ušleháme zálivku. |
2 | Na servírovací plochou mísu upravíme omytou potočnici, na listy rozebranou čekanku, filety pstruha rozlámané na kousky, na kostičky nakrájenou fetu, opečenou pancettu, na plátky nakrájené ředkvičky a na kolečka nakrájenou šalotku. |
3 | Salát zalijeme připravenou zálivkou a ihned podáváme. |