Zelná polévka na sádle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelná polévka na sádle
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 28947 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
15 g | Cukr krupice |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
3 g | Nové koření mleté |
3 g | Pepř černý mletý |
160 g | Rohlíky celozrnné |
50 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 12,1mg |
Draslík | 391,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Rohlíky celozrnné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelná polévka na sádle postup přípravy receptu:
1 | Zelí nakrouháme nebo nakrájíme na slabé proužky. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cukr a jakmile začne lehce hnědnout, přisypeme zelí, krátce osmahneme, dáváme pozor, aby se cukr nepřipálil a zalijeme vývarem. Ochutíme solí, pepřem a novým kořením, povaříme 20 minut a odstavíme. |
2 | Polévku podáváme horkou s celozrnným pečivem. |